Blíži sa 6. ročník nášho festivalu prírodných, autentických a remeselných vín. Konať sa bude 19.5. tradične v bratislavskej Starej Tržnici.

Čo vás čaká a keď prídete, tak určite ani neminie. Na festival príde 40 vinárstiev. Tažisko ostáva nezmenené. Našim cieľom je prezentovať hlavne domácu scénu. Myslíme tým Slovensko a Česko, ale chýbať nebudú ani hostia od našich južných susedov.

Tento ročník príde pomerne veľa nových začínajúcich vinárov, o ktorých ste možno ešte ani nechyrovali, ale talent a cit pre výrobu vína im nechýba a ak vydržia, tak o pár rokov z nich možno vyrastú vinárske esá. Kompletný zoznam zverejníme čoskoro.

Po ročnej prestávke sa na náš festival vracajú moderované tématické ochutnávky. Voláme ich MasterGlass a dozviete sa na nich veľa zaujímavých vecí. Kapacita je obmedzená na 30 miest a treba sa na ne osobitne zaregistrovať.

Prvý MasterGlass bude na tému Pinot Noir a režírovať ho bude Marek Vybíral z Krásnej hory. Zdanlivo prefláknutá téma však skrýva veľa nezodpovedaných otázok a nové stále pribúdajú. Napríklad, aká je budúcnosť tejto odrody v našich zemepisných šírkach? Na tejto prezentácií sa budú ochutnávať modré pinoty od rôznych vinárov.

Druhý MasterGlass bude viesť opäť zahraničný hosť. Tentokrát z Maďarska. Je ním Horst Hummel, ktorý dorába krásne, ohnivé, uhorské vína na juhu Maďarska v známej vinárskej oblasti Villány. Horst príde porozprávať o svojej ceste k naturálnym vínam. Súčasťou prezentácie bude výberová ochutnávka jeho vín. Prezentácia bude v angličtine.

O jedlo sa tento rok postará Foodstock, syry budú z malej malokartpatskej rodinnej farmy Michalov dvor a chýbať nebudú ani dobroty z morských plodov od spoločnosti MyFish.

Ďalšie informácie budeme prinášať priebežne. Sledujte nás na sociálnych sieťach Facebook a Instagram a nič vám neunikne.

A aby som nezabudol lístky sú už v predaji na portáli Wisomm. Tak neváhajte a nenechávajte si kúpu na poslednú chvíľu. Lístky majú konečný počet 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *